زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

گوشواره در بهشت (قرآن)





بر اساس آیات قرآن کریم در بهشت نوجوانانی هستند که همواره در طراوت جوانى به سر مى‌برند و گوشواره به گوش دارند؛گرداگرد بهشتیان مى‌گردند و در خدمت آنها هستند.


۱ - جوانانی گوشواره بر گوش



خدمتگزاران بهشت، جوانانی آراسته و گوشواره بر گوش:
•«یطوف علیهم ولدن مخلدون:همواره به گرد آنها پسرانى جاودانى (در طراوت و نوجوانى) و دستبند و گوشواره ‌دار مى‌گردند.»تعبیر ولدان مخلدون در دو آیه قرآن ذکر شده است.كلمه" ولدان" جمع ولد- فرزند - است، و طواف كردن پسرانى بهشتى بر پیرامون مقربین کنایه است از حسن خدمتگزارى آنان، و كلمه" مخلدون" اسم مفعول از باب تفعیل از ماده خلود است، كه به معناى دوام است، یعنى پسرانى بهشتى به آنان خدمت مى‌ كنند كه تا ابد به همان قیافه پسرى و جوانى باقی اند، و گذشت زمان اثرى در آنان نمى‌ گذارد.ولى بعضى‌ گفته ‌اند:" وِلْدانٌ مُخَلَّدُونَ"به معناى جوانانى است كه گوشواره معروف به" خلدة" را به گوش دارند. (مخلّد) اگر از خلود گرفته شود یعنى جاوید و دائمى و اگر بقول بعضى مفسّرین از خلد بمعنى قرط گرفته شود یعنى مقرّط و داراى گوشواره؛ مراد این است كه خدمتكاران نامبرده گوشواره بگوشند.

۲ - این نوجوانان كیانند؟



در اینكه این نوجوانان كیانند؟ تفسیرهاى گوناگونى براى آن ذكر كرده ‌اند:
۱. بعضى گفته ‌اند آنها فرزندان مردم دنیا هستند كه پیش از بلوغ چشم از دنیا بسته، و چون كار نیك و بدى نداشته ‌اند به لطف پروردگار چنین منصبى را یافته ‌اند، البته آنها از این كار خود بیشترین لذت را مى‌برند كه در خدمت مقربان درگاه خدایند.در حدیثى از امام علی ع این معنى نقل شده است.
۲. در تفسیر دیگرى مى‌ خوانیم: كه اینها اطفال مشركین اند كه به خاطر بى گناهى داراى چنین مرتبه ‌اى شده‌ اند، چرا كه اطفال مؤمنان به پدران و مادران خود ملحق مى‌شوند.
۳. در تفسیر سومى مى ‌خوانیم كه آنها خدمتكارانى هستند بهشتى كه خداوند مخصوصا آنان را براى این هدف آفریده است.

۳ - پانویس


 
۱. واقعه/سوره۵۶، آیه۱۷.    
۲. انسان/سوره۷۶، آیه۱۹.    
۳. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۱۹، ص۲۰۹.    
۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۲۰، ص۲۰۸.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۳، ص۲۱۲.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۵۳۶، برگرفته از مقاله «گوشواره در بهشت».    


رده‌های این صفحه : بهشت | موضوعات قرآنی | نعمت های بهشت




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.